Još jedna prijevara – građani budite oprezni!

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg

Ponovno upozoravamo građne da budu oprezni i sumnjičavi, te ako prime slične SMS poruke ne odgovaraju, ne slijede poveznice, niti uplaćuju novac, sve dok ne stupe u kontakt sa članom svoje obitelji koji navodno traži novčanu pomoć

Foto: ilustracija

Nakon nedavne prijevare (Mislila da komunicira s članom svoje obitelji te uplatila novac), na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se još jedna.

Naime, dana 6. kolovoza, 64-godišnjakinja je zaprimila više SMS poruka sa sadržajem: „Hej mama, ispao mi je telefon, ovo je moj broj. Možeš li mi poslati poruku na whatsapp“, no pošiljatelj poruke je bila nepoznata osoba, koja je zatražila novac. Oštećena je nastavila komunikaciju sa nepoznatom osobom uvjerena da se radi o njenom članu obitelji te uplatila iznos oko 2.200,00 eura.
Nakon što joj je stigla nova poruka da uplati još novca, razgovarala je sa članom svoje obitelji koji joj je rekao da mu nije potreban novac, a niti je slao poruke.

Policijski službenici podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevara, te nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja.

Upozoravamo građane da budu oprezni i sumnjičavi, te ako prime slične SMS poruke ne odgovaraju, ne slijede poveznice, niti uplaćuju novac, sve dok ne stupe u kontakt sa članom svoje obitelji koji navodno traži novčanu pomoć.

Također, građane ponovo podsjećamo da nikada ne dijele svoje osobne podatke, podatke o bankovnim računima, PIN-ove, lozinke za on-line bankarstvo i druge osobne podatke koje bi prevaranti mogli zlouporabiti za počinjenje kažnjivih radnji.

Više informacija i savjeta: Web heroj — Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba,  
Računalna sigurnost.
 

Stranica