Još ima oštećenih računalnim prijevarama putem društvenih mreža

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Racunalna prijevara.png

Policija i dalje poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža

Nastavno na dovršeno kriminalističko istraživanje od 27. svibnja, a vezano za počinjenje kaznenih djela „Računalne prijevare“ i „Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“, policijski službenici kriminalističke policije, utvrdili su da su na isti način prevarene još dvije osobe (67-godišnjakinja s područja Zagreba i 67-godišnjak s područja Preloga).
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak, putem društvenih mreža, stvorio lažne korisničke račune i ostvario kontakt s oštećenima, a pritom se koristio fotografijama i osobnim podacima 57-godišnjaka i 73-godišnjaka koji su poznanici oštećenih. Kao i u prethodnim slučajevima, od oštećenih je zatražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio, oštetivši 67-godišnjakinju i 67-godišnjaka za nekoliko tisuća kuna.
 
Policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija i dalje poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža.

FOTO: Ilustracija (PU osječko-baranjska)

Stranica