Između Donjih Andrijevaća i Starog Topolja s kolnika ceste sletio autobus

Slika PU_BP/PN BUS DA-ST CROP 300.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Danas oko 12 sati na županijskoj cesti između naselja Donji Andrijevci i Staro Topolje došlo je do prometne nesreće u kojoj je autobus na redovnoj liniji Velika Kopanica – Slavonski Brod sletio s ceste.

Na oko 600 metara zapadno od naselja Donji Andrijevci 42-godišnji vozač autobusa nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti (kiša, mokar i klizav kolnik). Zbog neprilagođene brzine autobus, koji se kretao od istoka (Donjih Andrijevaca) prema zapadu (Starom Topolju) po ulasku u desni zavoj izgubio je kontrolu i prešao preko južne prometne trake i sletio s kolnika ceste na poljoprivredno zemljište s južne strane kolnika gdje se potom prevrnuo na lijevu bočnu stranu.

U autobusu se tom prilikom nalazilo oko 15-ak putnika. Prema prvim informacijama u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog izvlačenja autobusa s obradive površine pomoću dizalice promet na ovoj dionici (ŽC 4202) ceste bio je zatvoren od 16 do 17,05 sati i preusmjeravan na županijsku cestu 4210 prema naselju Svilaj i to za vozila iz smjera zapada preko ŽC 4217 Sredanci – Svilaj, a za vozila iz smjera istoka preko ŽC 4219 Donji Andrijevci – Divoševci – Svilaj.

Policija će protiv vozača autobusa podnijeti prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (neprilagođena brzina kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti). 



Stranica