Izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Alkohol_vožnja.jpg

Nakon prometne nesreće 67-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće, no ubrzo su ga policijski službenici pronašli

Foto: Ilustracija

Jučer, 19. srpnja na kružnom toku ulica Ivana Gundulića, Matije Antuna Relkovića i Trga kralja Tomislava, u Novoj Gradiški, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, nakon koje se 67-godišnji vozač osobnog automobila udaljio s mjesta događaja.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 67-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, skrivio prometnu nesreću jer nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom, te je sletio van kolnika na nogostup gdje je udario u prometni znak.
Nakon prometne nesreće 67-godišnjak je napustio mjesto događaja prometne nesreće, no ubrzo su ga policijski službenici pronašli i vratili na mjesto događaja.

Policijski službenici protiv 67-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a isti je također smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.


Napominjemo da  policijski službenici nastavljaju i dalje s nadzorima prometa te pozivaju sudionike u prometu na oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prema statističkim podacima na području Policijske uprave brodsko-posavske u prvih šest mjeseci dogodile su se 452 prometne nesreće ili 1 nesreća manje u odnosu na šest mjeseci 2021. godine.

Od ukupnog broja, 3 nesreće su s poginulim osobama, 154 s ozlijeđenim osobama i 295 s materijalnom štetom.

Teško su ozlijeđene 34 osobe, a lakše je ozljede zadobilo 167 osoba. U odnosu na šest mjeseci 2021. godine broj ozlijeđenih osoba je manji za 2%.

Pod utjecajem alkohola je u trenutku prometne nesreće bilo 77 vozača i 3 pješaka.

Nadzorom prometa policijski službenici su utvrdili ukupno 11.519 prekršaja u cestovnom prometu što je za 3% više nego u šest mjeseci 2021. godine.

Od ukupnog broja prekršaja, utvrđeno je 5095 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom što je u odnosu na šest mjeseci 2021. godine manje za 4,6%, a zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola je utvrđeno 594 prekršaja što je za 24,3% više prekršaja nego u prošloj godini.
 

Stranica