Isključeni iz prometa zbog više većih i opasnih nedostataka na vozilu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Ilustracija2.JPG

Na vozilima je utvrđeno nekoliko većih i opasnih tehničkih nedostataka radi čega su vozila isključena iz prometa

Foto: Ilustracija
  
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske nastavljaju pojačano nadzirati promet i sankcionirati vozače za teže prometne prekršaje, kao i prekršaje upravljanja vozilima koja su tehnički neispravna.
Nakon nedavnog slučaja Upravljao tehnički neispravnim vozilom pod utjecajem droge amfetamin, policijski službenici su sankcionirali još dva vozača.

Dana 28. kolovoza, iza 23 sata, na brodskom području kontroliran je osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak.
Zbog sumnje u tehničku ispravnost, policijski službenici su automobil uputili na izvanredni tehnički pregled, gdje je utvrđeno da je automobil tehnički neispravan.
Dakle, utvrđeno je nekoliko neispravnosti koji su sukladno odredbama Pravilnika o tehničkom pregledu vozila na cesti kategorizirani kao opasni tehnički nedostaci te je vozilo isključeno iz prometa do otklanjanja istih, a 35-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog.

U drugom slučaju, noćas, oko 1:30 sati, policijski službenici su na području Općine Oriovac, kontrolirali osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnjak.
Utvrđeno je da navedeni upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dakle, bez položenog vozačkog ispita, te kod sebe nema prometnu dozvolu.
Nadalje, izvanrednim tehničkim pregledom, utvrđeno je nekoliko većih i opasnih tehničkih nedostataka te je vozilo isključeno iz prometa, a vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog.         
 

Stranica