Isključeni iz prometa zbog alkohola

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/policijski_auto_02.jpg
U nedjelju oko 21 sat, u Novoj Gradiški, policija je kontrolom vozača i vozila očitala prisutnost alkohola (2,17 promila) kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačkih registracijskih oznaka. Počinitelj prometnih prekršaja, prilikom postupanja policije nije se zaustavio po naredbi policijskog službenika, već je naknadno zaustavljen.
U subotu, oko pola sata poslije ponoći, policijski službenici Postaje prometne policije, zaustavili su 49-godišnjaka, koji nije koristio zaštitni sigurnosni pojas te je upravljao osobnim automobilom pod vidljivim utjecajem alkohola, no isti je odbio alkotestiranje.
Istog dana, oko 1.30 sati, u Rešetarima, zaustavljen je 27-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,77 g/kg alkohola u krvi.
Svi sankcionirani vozači su isključeni iz prometa i smješteni u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja utjecaja alkohola. Policija protiv svih počinitelja podnosi prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica