Internet prijevara

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/PanoPU.jpg

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele neznancima svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama

Jučer (21. siječnja), u Policijskoj postaji Slavonski Brod, prijavljeno je kazneno djelo prijevare, kojim je oštećena 54-godišnjakinja. Policiji je prijavila da je putem elektroničke pošte stupila u kontakt s jednom osobom, koja ju je dovela u zabludu o nepostojećem nasljedstvu, dok je za preuzimanje novca uplatila naknadu od nekoliko desetaka tisuća kuna, nakon čega je oštećena shvatila da je prevarena.

Policijski službenici u vezi događaja dostavljaju posebno izvješće državnom odvjetništvu te nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

Upozoravamo građane da ne nasjedaju na prijevare putem društvenih mreža, a pogotovo da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara, te savjete o tome kako se zaštititi možete pronaći na Europolovim savjetima za sigurniji internet i na članku Internet prijevare.

Stranica