Imovinska kaznena djela - policija poziva građane na oprez

Slika PU_BP/Zgrada PU-Gupčeva.jpg

Obzirom na pojavu imovinskih kaznenih djela (prijevare, teške krađe, krađe), kojih su žrtve uglavnom starije osobe, no i osobe srednje životne dobi te je vrlo važno poduzeti osnovne mjere samozaštite. Policija poziva građane na dodatan oprez

Obzirom na češću pojavu kaznenih djela imovinskog karaktera (prijevare, teške krađe, krađe), policija poziva građane na dodatan oprez.

- Sredinom prošlog tjedna (srijeda, 29. svibnja), po prijavi 64-godišnje građanke iz Slavonskog Broda, u njen obiteljski stan su došle dvije nepoznate ženske osobe, nudeći masažere. Dok je jedna osoba 64-godišnjakinju masirala i pokazivala kako upotrebljavati masažer, druga je iz spavaće sobe otuđila nekoliko desetaka tisuća kuna i nakit.

- U Policijskoj postaji Slavonski Brod, zaprimljena je prijava od 41-godišnjakinje, da joj je netko, u petak (31. svibnja) od 11 do 11.30 sati, ispred trgovačkog centra u Slavonskom Brodu, Naselje Slavonija, sa bicikla koji je ostavila na parkiralištu, otuđila PVC vrećice sa kupljenim prehrambenim proizvodima.

- U Policijskoj postaji Nova Gradiška, u petak je zaprimljena prijava od 63-godišnjakinje, da su joj oko 17.15 sati u Relkovićevoj ulici u Novoj Gradiški, prišle dvije mlađe ženske osobe i pitale za put do crkve. Dok im je 63-godišnja žena objašnjavala put, jedna ženska osoba joj je strgnula lančić koji je imala oko vrata, te su obje pobjegle trkom.

- Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, zaprimili su prijavu, da je nepoznata osoba u vremenu od 23 do 9 sati (31. svibnja/1.lipnja), na autocesti, na parkiralištu benzinske postaje (Slavonski Brod – jug), iz otključanog kamiona otuđila nekoliko stotina eura, oštetivši tako 43-godišnjeg državljanina Turske.

Policija poziva građane na oprez: Iz spomenutih primjera, vidljivo je da su žrtve takvih kaznenih djela uglavnom starije osobe, no i osobe srednje životne dobi te je vrlo  važno poduzeti osnovne mjere samozaštite. Potreban je oprez prilikom puštanja nepoznatih osoba u obiteljsku kuću, no isto tako treba biti dodatno oprezan, te držati na sigurnom mjestu i paziti na svoje predmete, novac i druge vrijednosti, zaključavati osobni automobil, ulazna vrata stana, a u slučaju izražene sumnje u dobre namjere nepoznatih osoba, izvijestiti policiju na broj 192.



Stranica