Imovinska kaznena djela

Slika PU_BP/policija oa šareni.png

Foto: Ilustracija

Policijski službenici su jučer dovršenim kriminalističkim istraživanjem riješili osam imovinskih kaznenih djela i to dvije teške krađe i šest krađa.

Dvije krađe i dvije teške krađe dogodile su se od kraja kolovoza do početka listopada na novogradiškom području. Počinitelj je provalom u dvije obiteljske kuće i ulaskom u jednu obiteljsku kuću i jedan servis za popravak računala otuđio jedan LCD TV, četiri prijenosna računala, tri mobilna telefonska uređaja, jedan foto aparat i jedan žensku ručni sat. Većina ukradenih predmeta je pronađena i vraćena vlasnicima. Policija će nadležnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće s podacima osumnjičenog (osoba mlađe životne dobi) za ova kaznena djela.

Policija je riješila i četiri krađe počinjene na području grada Slavonskog Broda od kojih dvije krađe bicikla za koje su osumnjičena dvojica mladića u dobi od 17 i 18 godina iz Slavonskog Broda. Policija će za njih nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebna izvješća kao nadopune kaznene prijave za ta kaznena djela. U druge dvije krađe radi se o šteti manje materijalne vrijednosti i to u jednom slučaju krađi novčanika s manjom količinom novca, bankovnom karticom i osobnim dokumentima za koju je osumnjičena 64-godišnjakinja iz Slavonskog Broda i u drugom slučaju krađi s poljoprivredne površine (kukuruz) za koju je osumnjičen 52-godišnjak.  



Stranica