I policija podsjetila na broj 112

  • Slika /PU_BP/Centar 112/112..jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U tradicionalnom rekreativnom trčanju uz građane, djecu i pripadnike drugih žurnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske

Danas je u Slavonskom Brodu obilježen Dan broja 112, tradicionalnim rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi.
Brojni trkači su trčali dužinu od pet kilometara od dvorane Vijuš do Poloja i nazad, u organizaciji Službe civilne zaštite Slavonski Brod, Trkačkog kluba „Brace“ i Brodsko-posavske županije. Mnoštvo građana se okupilo ispred dvorane Vijuš, razgledavajući prezentaciju opreme i tehnike žurnih službi.

Između ostalih posjetitelji su imali priliku razgledati opremu i tehniku policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske.
I ove godine u rekreativnom trčanju zajedno sa građanima, djecom i pripadnicima drugih hitnih službi, sudjelovali su i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske. Po dolasku u cilj svim trkačima su uručene medalje uz prisustvo čelnika hitnih službi i župana Brodsko-posavske županije D. Marušića, kao podsjetnik na broj 112, te 9. rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi.

U okviru kratkog prigodnog programa, prisutnima se između ostalih obratio i pomoćnik ministra Ministarstva unutarnjih poslova Damir Trut, rekavši kako na različite načine nastoje pridobiti građane na promišljanje o broju 112, a danas je to rekreativno trčanje. Dodao je također, da je važno građane podsjetiti na zahtjevne zadaće i opremljenost Civilne zaštite, koji su osposobljeni te spremni pružiti pomoć u slučaju problema, nesreća ili katastrofa, ali i drugih hitnih službi.
U konačnici su podijeljene zahvalnice zaslužnima, te se druženje nastavilo uz obilazak novootvorenih prostorija za potrebe Službe civilne zaštite.

Priopćenja