I dalje pojačani nadzori u prometu

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Policija-auto.jpg

Danas je u tijeku preventivno represivna akcija u prometu te će policijski službenici posebnu pozornost obratiti na vozače mopeda, motocikala, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava

Foto: ilustracija

U prošlotjednim pojačanim nadzorima prometa u nadležnosti rada policijske uprave (od 29 srpnja do 4. kolovoza), kontrolirano je 483 vozila. Utvrđeno je 263 prometnih prekršaja.

Najbrojniji su prekršaji „4 glavne ubojice u prometu“. Dakle, evidentirano je 74 prekršaja nekorištenja zaštitnog pojasa tijekom vožnje, 50 prekršaja nepropisnih brzina, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 10 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje.
Utvrđeni su i drugi prometni prekršaji (zaštitna kaciga 4, tehnička neispravnost 4, nepoštivanje prednosti prolaska 2, istek važenja prometne dozvole 2 i dr.).

Najveća koncentracija alkohola od 2,69 promila očitana je u organizmu vozača (rođ. 1970. g.) koji je prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom (Vozač s 2,69 promila alkohola u organizmu prouzrokovao prometnu nesreću).
Najveća nepropisna brzina kretanja od 213 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (dana 1. kolovoza, u 20.50 sati), a za koji prekršaj je sankcioniran vozač (rođ. 1980. g.) osobnog automobila slovenskih nacionalnih registracijskih oznaka.   

Policijski službenici nastavljaju pojačano nadzirati promet s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, brzina, alkohol, pojas i mobitel).

Danas je u tijeku preventivno represivna akcija te će policijski službenici posebnu pozornost obratiti na vozače mopeda, motocikala, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava.

Pozivamo sudionike u prometu na oprez i pridržavanje odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Stranica