I dalje pojačani nadzori prometa

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/ZSPC1.JPG

Dana 22./23. kolovoza (subota/nedjelja), policijski službenici PU brodsko-posavske u koordinaciji sa kolegama susjednih policijskih uprava, provesti će preventivno represivnu akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga,

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 1. siječnja do 31. srpnja 2020. godine, evidentirano je smanjenje broja prometnih nesreća za 80 nesreća ili 14,47 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Također je evidentiran manji broj s poginulim osobama za 2 prometne nesreće ili 33,33 %. Smanjen je broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama za 33 prometne nesreće ili 18,97 %, te je također smanjen i broj prometnih nesreća s materijalnom štetom za 45 prometnih nesreća, odnosno 12,06 %.
Broj smrtno stradalih osoba je smanjen za 2 osobe (za sedam mjeseci 2020. godine smrtno stradale 4 osobe, a 2019. godine 6 osoba). U smanjenju je i broj teže tjelesno ozlijeđenih osoba za 16,07 %, te broj lakše ozlijeđenih osoba za 19,55 %.

Za prvih sedam mjeseci policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, utvrdili su 609 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Udio alkoholiziranih vozača u prometnim nesrećama je 10,79 %.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje nastavljaju sa kontinuiranim nadzorima prometa, te će dana 22./23. kolovoza (subota/nedjelja), u koordinaciji sa kolegama susjednih policijskih uprava (osječko-baranjskom, vukovarsko-srijemskom i požeško-slavonskom), provesti preventivno represivnu akciju usmjerenu na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i droga, no i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Policija apelira na sudionike u prometu da budu oprezni i pridržavaju se prometnih propisa.

Priopćenja