Humanitarno edukacijsko sportska akcija "Netko te čeka"

  • Slika /PU_BP/Prevencija2019/Netko te čeka1.JPG
  • Slika
  • Slika

Akciju su incirali i organizirali MNK Moby Dick i Općina Nova Kapela u suradnji sa Policijskom upravom brodsko-posavskom

U vremenu od 26. do 29. veljače, Malonogometni klub Moby Dick; Policijska uprava brodsko-posavska i Općina Nova Kapela, u zajedničkoj suradnji proveli su humanitarno edukacijsko sportsku akciju pod nazivom „Netko te čeka“.

U edukacije su uključena djeca vrtića, učenici nižih i viših razreda te mladi vozači. Policijski službenici su proveli edukacijski dio u području prometa u Dječjem vrtiću „Zvončić“, Osnovnoj školi Antun Mihanović Nova Kapela – Batrina sa predstavom „Pinokio ide u pješačku školu“. Također su održali predavanje u Osnovnoj školi A. Mihanović za učenike od 5. do 8. razreda, pod nazivom „Korak u sigurnost“, kojom prilikom su prisutni imali priliku pogledali zanimljivu prezentaciju sa korisnim podacima i fotografijama uz kombinaciju realnih situacija iz prometa. U sportsko edukativnom dijelu i turniru u Futsalu (mali nogomet) sudjelovala je ekipa policijske uprave i nekoliko sportskih ekipa. U sklopu spomenute humanitarno edukacijsko sportske akcije „Netko te čeka“, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška i Postaje granične policije Stara Gradiška, prezentirali su opremu, tehniku i vozila, kojim se koriste u svakodnevnom radu.

Prezentacija je oduševila djecu i mlade, koje su policijski službenici educirali o načinu korištenja policijske opreme i tehnike. Mladi su vrijeme proveli u ugodnom druženju s policijskim službenicima, postavljali pitanja, razgovarali te tako jačali prijateljske odnose.

Priopćenja