Hitna služba i policija u zajedničkoj pokaznoj vježbi

Slika PU_BP/Hitna-vježba.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas, oko 11 sati, u Slavonskom Brodu, na gradskom Korzu, održana je pokazna vježba u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, u kojoj su osim hitne službe, sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske.

Cilj je uvježbavanje postupanja, koordinacija i zajedničko djelovanje timova žurnih službi u slučaju teže prometne nesreće.

Inače, u slučaju prometnih nesreća, neophodno je pravovremeno reagiranje žurnih službi. Jedan od značajnijih problema u zdravstvu je zbrinjavanje traume nakon prometnih nesreća. Izvanbolnička hitna služba, prepoznala je važnost dobre organizacije i stalne edukacije vlastitih timova u zbrinjavanju stradalih, jer dobra organizacija i kontinuirano provođenje edukacije minimaliziraju moguće daljnje posljedice po zdravlje nastradalih. Pri zbrinjavanju unesrećenih iznimno je važna suradnja i drugih žurnih službi na mjestu nesreće.

Zajedničkom pokaznom vježbom u kojoj je simulirana teška prometna nesreća, hitna služba i policija, brojnim prisutnima na gradskom Korzu, pokazali su visoku razinu profesionalizma, uvježbanosti i spremnosti.



Stranica