Građanke pozvale policiju na 192 i dragovoljno predale oružje

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Dragovoljka.21.9.jpg

Građani još uvijek pronalaze oružje u obiteljskim kućama, no i javnim površinama stoga podsjećamo na Kampanju „Manje oružja - manje tragedija“ u sklopu koje se bez sankcija mogu „riješiti“ oružja te ujedno pozivamo na dragovoljnu predaju ​

Foto: ilustracija

Dvije građanke sa područja Policijske uprave brodsko-posavske koje su čistile obiteljske kuće (dana 8. i 9. travnja), pronašle su oružje te donijele odluke o dragovoljnoj predaji i odmah pozvale policiju na broj telefona 192. Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu na od navedenih su preuzeli 19 komada streljiva (kalibra 7,62 mm), 1 ručnu bombu (M-75), te 1 streljivo (PAT 20 mm).

Građani još uvijek pronalaze oružje u obiteljskim kućama, no i javnim površinama stoga podsjećamo na Kampanju „Manje oružja - manje tragedija“ u sklopu koje se bez sankcija mogu „riješiti“ oružja te ujedno pozivamo na dragovoljnu predaju.

Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na navedeni broj. Također upozoravamo građane koji na javnim ili privatnim površinama pronađu ubojita sredstva da isto iz sigurnosnih razloga ne diraju niti pomiču, već o tome obavijeste policiju. Anonimnost pozivatelja je zagarantirana.

Prethodno objavljene vijesti:  

Donio odluku o dragovoljnoj predaji oružja, učinite isto i vi!

Dragovoljno predane bombe, puška i razno streljivo.
 

Stranica