Građanin se odlučio na dragovoljnu predaju i odmah pozvao policiju

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje,bombe.jpg

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, te se ovom kampanjom želi apelirati na građane da se odluče na istu

Građanin sa područja Slavonskog Broda, jučer (22. prosinca), prilikom pospremanja i čišćenja gospodarske zgrade, pronašao je oružje (bombe), te je odmah nakon odluke o dragovoljnoj predaji, pozvao policiju.
Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, dolaskom na adresu pronalaska, utvrdili su da se radi o ručnim bombama, te su na siguran način preuzeli četiri ručne bombe M-75, u cilju daljnjeg uništenja.

Kampanja „Manje oruža – manje tragedija“ i dalje je aktualna i modernizirana, kojom policija želi potaknuti širu javnost na dragovoljnu predaju oružja, te utjecati na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružja i minsko eksplozivnim sredstvima.

Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, te se ovom kampanjom želi apelirati na sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva, da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Pisane vijesti