Građanin pronašao dvije ručne bombe i pozvao policiju

Slika PU_BP/logo manje oružja manje tragedije.jpg

Foto: Ilustracija

Jučer oko 9 sati, 56-godišnjak iz Okučana obavijestio je policiju da je u odvodnom kanalu oko 100 metara od njegove kuće pronašao dvije ručne bombe. Policija je izašla na mjesto pronalaska i potvrdila istinitost, nakon čega je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način preuzeo bombe radi daljnjeg uništenja. 

Građani, izbacite uljeza iz svojih domova! Policija podsjeća građane da u okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“, imaju mogućnost policiji dragovoljno predati oružje, koje nedozvoljeno posjeduju bez straha da će biti kažnjeni. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja potrebno je pozvati policiju na broj telefona 192.

Policija upozorava građane da ne odlažu, ostavljaju ubojita sredstva na javnim prostorima, u prirodi, bacaju u smeće ili slično, jer na takav način ugrožavaju živote drugih ljudi, te takvo neodgovorno ponašanje može rezultirati teškim stradavanjem osoba.

Također je važno da građani oružje i eksplozivna sredstva, ne donose sami u policijske postaje zbog opasnosti prilikom transporta, odnosno neželjenog ozljeđivanja. Potrebno je nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj 192, te će policija poslati stručne i osposobljene policijske službenike na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja ubojitih sredstava na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a dodatne informacije se mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.



Stranica