Građani uočili bombe

Slika PU_BP/IMG_1240-oružjex.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Jučer oko 12.50 sati 61-godišnjak sa područja općine Gornji Bogićevci je policiji u Policijskoj postaji Okučani dojavio, da je prilikom čišćenja starog svinjca u Dubovcu pronašao dvije bombe. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M52P3 i ručnoj bombi M75, koje su izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

Također jučer oko 14 sati u policijsku postaju Vrpolje je stigla dojava o pronalasku oružja. Naime, jedan građanin je u odvodnom kanalu nedaleko od Divoševaca uočio ubojito sredstvo. Policija je utvrdila da je riječ o neeksplodiranoj ručnoj bombi, koju su preuzele stručne osobe u cilju uništenja na siguran i kontroliran način.

NAPOMENA: Policija podsjeća na odredbe Zakona o oružju, koje građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija. Dakle, građani koji ilegalno posjeduju (zabranjeno) oružje mogu pozvati policiju na broj 192. Policija dolazi po pozivu na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzima ubojita sredstva, a protiv građana koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokrenuti prekršajne niti kaznene postupke.



Stranica