Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje.N.G.13.12.2019.JPG

U okviru Akcije "Manje oružja - manje tragedija" građani mogu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, bez straha da će protiv njih biti pokrenut kazneni ili prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

Na području Općine Nova Kapela, 50-godišnjak je jučer, oko 13 sati, u dvorišnoj prostoriji obiteljske kuće koju je prethodno kupio, pronašao kutiju sa minsko eksplozivnim sredstvima. Građanin se odmah odlučio na dragovoljnu predaju i pozvao policiju. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, došli su po pozivu i utvrdili da se u kutiji nalazi topničko streljivo kalibra 57 mm, topničko streljivo kalibra 122 mm i minobacačka mina kalibra 60 mm, koje su preuzeli na siguran način.

Drugi građanin u dobi od 23, sa područja Općine Cernik je također, odmah po pronalasku ubojitih sredstava pozvao policiju. Ubojita sredstva je također pronašao jučer, oko 18 sati, prilikom čišćenja tavanske prostorije obiteljske kuće. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu su po dolasku na mjesto pronalaska na siguran način preuzeli 4 mine (tromblonsku trenutnu, kumulativnu trenutnu, protupješadijsku antimagnetnu PNA 2 i protupješadijsku rasprskavajuću minu).

Policija podsjeća građane na Akciju „Manje oružja – manje tragedija“, u okviru koje mogu u neograničenom vremenu policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez kažnjavanja. Potrebno je odmah po odluci o dragovoljnoj predaji pozvati policiju na broj telefona 192, te nipošto samostalno donositi ubojita sredstva zbog opasnosti pri transportu. Više informacija o Akciji građani mogu dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Stranica