Građani ostanite doma za uskrsne blagdane!

Slika /PU_BP/COVID-19/Nadzori1.jpg

Hvala vam dragi građani na dosadašnjem strpljenju i solidarnosti koju pokazujete prema drugima. Sretan Uskrs i provedite ga u krugu svoje obitelji

Cijenjeni građani!
 
I dalje je lijepo vrijeme, željeli biste van, no budite strpljivi i ustrajni, ostanite u svojim domovima. Nije vrijeme za opuštanje i izlazak van, izuzev u nužnoj potrebi, i ako to činite poštujte pravila zaštite, držite socijalni razmak te izbjegavajte okupljanja. Poštujte Odluke i Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te sve preporuke epidemiologa i liječnika. Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Izbjegavajte takve prostore.
 
Širenje epidemije svijetom promijenilo je naš ustaljeni način života. Pred nama je blagdan Uskrsa, a oni koji su daleko od svoje obitelj, vjerojatno su željni zagrljaja svojih bližnjih. Preporučujemo da ne dolazite, već ostanete tamo gdje se trenutno nalazite, a sa svojima kontaktirate putem društvenih mreža. Odgodite svoja putovanja u Hrvatsku i ne izlažite ugrozi zaraze svoju obitelj. Biti će prilika za susrete i zagrljaje i to kada se epidemiološka situacija poboljša, no sada nema opuštanja.
Podsjećamo na epidemiološke mjere u Republici Hrvatskoj, uvedene za sve koji ulaze iz drugih zemalja u Republiku Hrvatsku, a kojima je određeno da će građani biti upoznati sa mjerom obveznog smještaja u karantenu ili samoizolaciju u razdoblju od 14 dana. Dakle, takve osobe moraju ostati kod kuće, pridržavati se danih uputa i izbjegavati bliski fizički kontakt sa drugim osobama, a naša je zadaća nadzirati.
 
Ukoliko upravljate vozilom u prometu (motociklom, mopedom, biciklom), budite oprezni i poštujte prometne propise, te nemojte ugroziti sebe ili druge, a mi smo opet tu uz vas na prometnicama te vodimo računa o stanju sigurnosti. Također uz propusnicu pripremite osobnu iskaznicu (vozačku dozvolu), kako bi policijski službenici brže obavili nadzor, te osigurali bolju protočnost prometa.
 
Hvala Vam dragi građani na dosadašnjem strpljenju i solidarnosti koju pokazujete prema drugima. Znamo da vam je teško, ali samo disciplinirano ponašanje je neophodno za uspješnu borbu protiv ovog nevidljivog neprijatelja, te će snaga zajedništva u konačnici pokazati lice pobjednika.
 
Sretan vam Uskrs i provedite ga u krugu svoje obitelji.
 
Čuvajmo jedni druge i ostanimo doma!
 
Srdačan pozdrav od vaših plavaca iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Stranica