Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i učinite svoj dom sigurnijim!

Slika /PU_BP/Oružje2018/bombe.JPG

Građanin pronašao odbačenu ručnu bombu uz cestu i odmah pozvao policiju

Foto: Ilustracija

Uz cestu na relaciji Kindrovo – Podcrkavlje, jedan građanin je jučer, oko podne pronašao odbačenu ručnu bombu M-50, te odmah pozvao policiju. Policijski službenici protueksplozijske zaštite, preuzeli su ručnu bombu na siguran način.

Za tri mjeseca ove godine dragovoljno predano više oružja nego za isto razdoblje prošle godine

U prvom tromjesečju ove godine, građani sa područja Policijske uprave brodsko-posavske, policiji su dragovoljno predali 113 komada raznog vatrenog oružja, od čega 5 komada automatskog (dugog) vatrenog oružja, 94 komada rasprskavajućeg oružja (mine, ručne bombe), te 14 komada dugog i kratkog vatrenog oružja (repetirajuće, pištolji i revolveri). Također su predali 1818 komada streljiva za dugo i kratko oružje, te 1,8 kilograma eksploziva.
Prošle godine u istom razdoblju, dragovoljno je predano 63 komada raznog vatrenog oružja i 989 komada raznog streljiva.
 
Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna
 
Upozoravamo građane koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo, a žele ga se riješiti, nipošto isto ne odbacuju u smeće, odvodne kanale, šume ili druge javne i privatne površine, već pozovu policiju radi preuzimanja ubojitih sredstava.
 
Podsjećamo da je Akcija „Manje oružja manje tragedija“ i dalje aktualna. Građanima koji nedozvoljeno posjeduju oružje, minsko eksplozivna sredstva ili streljivo, pružena je mogućnost odluke i dragovoljne predaje policiji. Tako će građani otkloniti opasnost iz svoje okoline i učiniti svoj dom sigurnijim, a policija neće protiv njih pokretati prekršajne ili kaznene postupke.

Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, nipošto ne donositi ubojita sredstva, već pozvati policiju na broj telefona 192 i sačekati dolazak stručno osposobljenih policijskih službenika, koji će doći na dogovoreno mjesto i na siguran način preuzeti oružje.

Priopćenja