Građani, odlučite se na dragovoljnu predaju oružja bez sankcija!

Slika /PU_BP/Oružje2019/Bomba.jpg

Po pozivu građana koji se odluče na dragovoljnu predaju, oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo preuzimaju policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu.

U Novoj Gradiški, u Željezničkoj ulici, jedan građanin je pronašao ubojita sredstva. Na mjesto događaja, odmah je izašao policijski službenik stručno osposobljen za protueksplozijsku zaštitu, te na siguran način preuzeo ubojita sredstva. Radi se o ručnoj bombi M75 i ručnoj bombi M50 P3.

Policija apelira na građane da ubojita sredstva ne ostavljaju na javnim i privatnim prostorima, ne odbacuju u smeće, šumske predjele ili kanale, jer bi netko mogao stradati. Kako ne bi došlo do neželjenih stradavanja, a obzirom da je Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje aktualna, građani koji imaju oružje u nelegalnom posjedu, mogu se odlučiti na dragovoljnu predaju bez sankcija.
Potrebno je samo pozvati policiju na broj telefona 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju te na siguran način preuzeti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo.


Pogledajte informaciju: Dragovoljna predaja oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva.

Foto: PU brodsko-posavska

 

Pisane vijesti