Građani budite oprezni u online kupnji

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Oštećeni 21-godišnjak je putem oglasnika kontaktirao osobu koja je prodavala igre na konzolama. Nakon uplate dogovorenog iznosa od nekoliko stotina kuna, oštećenom se prodavatelj više nije javio niti dostavio kupljenu igru

Foto: Ilustracija

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, jučer (22. studenoga), zaprimljena je prijava u vezi kaznenog djela prijevare.

Naime, oštećeni 21-godišnjak je 8. studenoga, putem oglasnika kontaktirao osobu koja je prodavala igre na konzolama. Nakon uplate dogovorenog iznosa od nekoliko stotina kuna, oštećenom se prodavatelj više nije javio niti dostavio kupljenu igru. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela, te su oštećenog upoznali s pravom i mogućnošću pokretanja privatne tužbe.


Kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela građanima savjetujemo da budu vrlo oprezni u kupovini on line i kome se obraćaju za kupnju i prodaju, te da ne ustupaju svoje osobne podatke nepoznatim osobama i ne dijele kartični pin ili lozinku za online bankarstvo.

Stranica