Edukativna predavanja učenicima "Vidi i klikni"

  • Slika /PU_BP/2022/Preventivne akcije2022/10-2022.Klikni i vidi.jpg
  • Slika
  • Slika

Edukacije su prilagođene uzrastu djece, koji su usvajali što više informacija o tome kakve ih opasnosti očekuju prilikom dolaska i odlaska iz škole i u školu

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška u suradnji sa HAK-om Nova Gradiška, dana 24. i 25. listopada, održali su edukativno predavanje pod nazivom „Vidi i klikni“ učenicima prvih razreda Osnovnih škola „Mato Lovrak“ i „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški te Osnovne škole „Matija Gubec“ u Cerniku.

Edukacije na temu poznavanja prometnih propisa, provedene su u nastavku promicanja poželjnog ponašanja u prometu s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama, a posebice djece. Prilagođene su uzrastu djece, koji su usvajali što više informacija o tome kakve ih opasnosti očekuju prilikom dolaska i odlaska iz škole i u školu.

Isto tako učenicima je kroz igraonicu skrenuta pozornost kako se trebaju ponašati u prometu u ulozi pješaka ili putnika prilikom prijevoza u osobnom automobilu (gdje trebaju sjediti u automobilu, na koji način ispravno koristiti sigurnosni pojas i zašto je to ispravno i važno itd.).

Učenici su iskazali veliki interes te aktivno sudjelovali u zanimljivim edukativnim radionicama nakon kojih su im podijeljeni prigodni pokloni (bojanke, slikovnice, privjesci).

Pogledajte informaciju: Policijski službenici posjetili prvašiće u sedam osnovnih škola

Stranica