Edukacije osoba sa invaliditetom

Slika PU_BP/Edukac.Gl.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana, proveli su edukacije u dvije slavonsko-brodske udruge koje okupljaju osobe sa invaliditetom. Osim policijskih službenika u edukaciji, kojom je obuhvaćeno oko devedesetak osoba sa invaliditetom, sudjelovali su i pripadnici Centra za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Odrađene su dvije komponente projekta, edukacija osoba sa invaliditetom o nasilju u obitelji, te osoba sa intelektualnim teškoćama i njihovih roditelja, odnosno skrbnika o spolnom zlostavljanju. Izneseni su konkretni primjeri i savjeti o tome kako se zaštititi, a kojima se utjecalo na osnaživanje osoba sa invaliditetom da progovore o nasilju ukoliko su ga doživjeli.

Članovi udruge su iskazali naročit interes za ovakvu vrstu edukacija, te su policijskim službenicima uputili niz pitanja i prijedloga za poboljšanje daljnje suradnje. Također su iskazali, da su na temu nasilja u obitelji i spolnog zlostavljanja saznali dosta novoga, što će im biti od koristi u daljnjem životu  i radu.



Stranica