Dvojica zadržana u policiji do prestanka djelovanja opijata

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/IJP.png

Vozač i suvozač su privedeni u policijsku postaju i zadržani do prestanka djelovanja opijata

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, dana 26. ožujka, u 12.45 sati, obavljajući nadzor prometa u Novoj Gradiški, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 53-godišnjak s kojim se kao putnik u vozilu nalazio 52-godišnjak.
Alkotestom je u organizmu vozača očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,29 promila te je testiran na prisutnost droga kojim je u organizmu istoga utvrđena prisutnost droge kokain.
Nadalje, 52-godišnji putnik je odbio ponuđeno alkotestiranje i testiranje na prisutnost droga, te su obojica odbili uzimanje uzoraka (vađenje krvi) radi analize na prisutnost opijata u organizmu.
Policijski službenici su također od 52-godišnjaka zatražili osobnu iskaznicu na uvid, pri čemu je isti započeo sa narušavanjem javnog reda i mira, vrijeđanjem policajaca te se počeo udaljavati s mjesta događaja, no policijski službenici su ga spriječili u bijegu i uhitili.

Vozač i suvozač su privedeni u policijsku postaju i zadržani do prestanka djelovanja opijata. Policijski službenici protiv 53-godišnjaka podnose obavezni prekršajni nalog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 52-godišnjaka podnose optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.
 

Stranica