Dvoje građana dragovoljno predalo minsko-eksplozivna sredstva

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Bombe2.jpg

Ukoliko posjedujete oružje, kojega se želite „riješiti“, pozovite nas na broj telefona 192 i pridružite se Kampanji „Manje oružja – manje tragedija“!

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave brodsko-posavske nastavlja se dragovoljna predaja oružja. Tako je jučer, 31. kolovoza dvoje građana sa područja općine Staro Petrovo Selo donijelo odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvalo policiju.
 
Policijski službenici Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek Ispostava Slavonski Brod su dolaskom na adrese pozivatelja na siguran način preuzeli 200 komada ne rasprskavajućeg streljiva i devet ručnih bombi.
 
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.      
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
 

Stranica