Dragovoljno predano oružje za tri mjeseca

Slika PU_BP/IMG_1122-oduz.oružje2.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

U sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani su u prva tri mjeseca ove godine policiji predali 55 komada vatrenog oružja, od čega 54 komada automatskog (dugo i dr.) i rasprskavajućeg oružja (ručne bombe, mine i dr.), te 1 komad kratkog (pištolj) oružja. Također su predali 916 komada streljiva za dugo oružje i 2.7 kilograma eksploziva.

Za prva tri mjeseca prošle godine građani su policiji predali 83 komada raznog vatrenog oružja, od čega 79 komada automatskog i rasprskavajućeg, 4 komada repetirajućeg oružja, te pištolja i revolvera. Također su policiji dragovoljno predali  3888 komada streljiva za dugo i kratko oružje i 1 kilogram eksploziva.

Policija podsjeća građane da i dalje mogu u okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“ policiji dragovoljno predati oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija. Vrlo je važno da građani nakon odluke o dragovoljnoj predaji, oružje ne donose sami zbog opasnosti prilikom transporta, već pozovu policiju na broj 112. Više informacija o akciji može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.



Stranica