Dragovoljno predali pronađena ubojita sredstva

Slika /PU_BP/Oružje2019/Oružje.png

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost da policiji dragovoljno predaju oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo, koje neovlašteno posjeduju

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su od dvoje građana, koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli ubojita sredstva.
U Slobodnici, 61-godišnjak je policiji dragovoljno predao četiri ručne bombe raznih vrsta, a koje je oružje pronašao prilikom čišćenja tavanskih prostorija obiteljske kuće.
U općini Podcrkavlje, policijski službenici su od građanina, koji se odlučio na dragovoljnu predaju, preuzeli jednu pušku marke CZ M48.
Podsjećamo građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo).
Pozivamo građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, da pozovu policiju na broj 192, te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva. Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 0800 8892.

Foto: PU brodsko-posavska (fotografija nije izravno povezana s opisanim događajima)

Stranica