Dragovoljna predaja oružja u Policijskoj postaji Vrpolje

Slika PU_BP/logo manje oružja manje tragedije.jpg

Foto: Ilustracija

U okviru projekta Policija u zajednici, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje, tijekom travnja će provesti preventivnu akciju „Manje oružja – manje tragedija“ (dragovoljne predaje oružja), na području Općina Gundinci, Sikirevci i Slavonski Šamac u cilju sprječavanja neželjenih posljedica. 

Policijski službenici će biti na raspolaganju u spomenutim općinama i to po dva puta u prijepodnevnim i poslijepodnevnim sati, kako bi bili što više dostupni mještanima, koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko eksplozivnih sredstava.

-Općina Gundinci (dana 9. i 23. travnja od 11 do 14 sati, te dana 16. i 30. travnja od 17 do 20 sati),
-Općina Sikirevci (dana 7. i 21. travnja od 11 do 14 sati, te dana 14. i 28. travnja od 17 do 20 sati.),
-Općina Slavonski Šamac (dana 8. i 22. travnja od 11 do 14 sati, te dana 15. i 29. travnja od 17 do 20 sati).

Sukladno odredbama Zakona o oružju, u okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koje nezakonito posjeduju, bez davanja osobnih podataka, te bez bojazni od pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupaka.

Policija poziva građane da nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, pozovu policiju na broj telefona 192, radi dogovora oko daljnjeg preuzimanja na siguran način. Korisne informacije u vezi ove akcije mogu se dobiti na besplatan broj telefona 08008892.
 



Stranica