Dragovoljna predaja oružja u okviru akcije "Manje oružja - manje tragedija" - najava

Slika PU_BP/momt02.jpg

U okviru projekta Policija u zajednici, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje, tijekom ožujka će provesti preventivnu akciju „Manje oružja – manje tragedija“ (dragovoljne predaje oružja), na području Općina Vrpolje, Donji Andrijevci, Oprisavci i Velika Kopanica u cilju sprječavanja neželjenih posljedica. Policijski službenici  

Foto: PU brodsko-posavska

U okviru projekta Policija u zajednici, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje, tijekom ožujka će provesti preventivnu akciju „Manje oružja – manje tragedija“ (dragovoljne predaje oružja), na području Općina Vrpolje, Donji Andrijevci, Oprisavci i Velika Kopanica u cilju sprječavanja neželjenih posljedica. Policijski službenici će biti na raspolaganju u spomenutim općinama i to po dva puta u prijepodnevnim i poslijepodnevnim sati, kako bi bili što više dostupni mještanima, koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko eksplozivnih sredstava.

-Općina Vrpolje (dana 2. i 16. ožujka od 17 do 20 sati, te dana 9. i 23. ožujka od 11 do 14 sati.),

-Općina Donji Andrijevci (dana 3. i 17. ožujka od 17 do 20 sati, te dana 10. i 24. ožujka od 11 do 14 sati),

-Općina Oprisavci (dana 1. i 18. ožujka od 17 do 20 sati, te dana 11. i 25. ožujka od 11 do 14 sati),

-Općina Velika Kopanica (dana 5. i 19. ožujka od 17 do 20 sati, te dana 12. i 26. ožujka od 11 do 14 sati).

Sukladno odredbama Zakona o oružju, u okviru akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu u neograničenom vremenu dragovoljno predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva koje nezakonito posjeduju, bez davanja osobnih podataka, te bez bojazni od pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupaka.

Policija poziva građane da nakon odluke o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, pozovu policiju na broj telefona 192, radi dogovora oko daljnjeg preuzimanja na siguran način. Korisne informacije u vezi ove akcije mogu se dobiti na besplatan broj telefona 08008892.



Stranica