Dragovoljna predaja oružja bez sankcija

Slika /PU_BP/Oružje2021/MOMT.png

Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju bez sankcija i pozovite policiju!

Foto: PU brodsko-posavska

Osoba koja je željela ostati anonimna, odlučila se na dragovoljnu predaju oružja i pozvala policijske službenike u Slavonskom Brodu.
Potom su stručno osposobljeni policijski službenici preuzeli 4 komada detonatorskih kapisli, 7 komada ne rasprskavajućeg streljiva i 20 komada pirotehničkih sredstava (petarde).
Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji je želio ostati anoniman, neće snositi sankcije.
 
Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju bez sankcija i pozovite policiju!
 
I dalje je u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” u sklopu koje bez ikakvih sankcija možete dragovoljno predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji.
 
Potom će na dogovoreno mjesto doći stručni i osposobljeni policijski službenici, koji će na siguran način preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Pogledajte informaciju: Odlučite se i vi na dragovoljnu predaju oružja!

Stranica