Donijeli odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pretraga-G. Bogićevci.jpg

Pozivatelji su pronašli oružje prilikom čišćenja prostorija u obiteljskim kućama, a kojega su se riješili tek jednim pozivom na broj telefona 192

Foto: Ilustracija

Dvoje građana sa područja Policijske uprave brodsko-posavske koji su željeli ostati anonimni donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja i pozvali policiju. Naime, pozivatelji su pronašli oružje prilikom čišćenja prostorija u obiteljskim kućama, a kojega su se riješili tek jednim pozivom na broj telefona 192.

Odmah po pozivu na adrese pozivatelja stigli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu i preuzeli automatsku pušku („šokac“), automatski puškomitraljez i pištolj (tzv. kuburu) ručne izrade.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ se i dalje provodi i omogućava građanima dragovoljnu predaju oružja bez ikakvih sankcija.

Pozivamo  one koji još uvijek posjeduju oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva da se pridruže kampanji, odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju.

Upozoravamo građane da ubojita sredstva ne odlažu na mjesta koja su dostupna drugim osobama, kako ne bi došlo do tragedija.

Također upozoravamo građane da oružje ne donose sami u policiju, već pozovu policiju koja će na dogovorenu lokaciju uputiti policijske službenike za protueksplozijsku zaštitu radi preuzimanja oružja na siguran način.

Pogledajte informaciju: Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju.

Stranica