Događaji u prošlom tjednu

Slika PU_BP/IMG_1262-policija.jpg

Prošli tjedan je na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (50), pet kaznenih djela protiv

Foto: PU brodsko-posavska 

Prošli tjedan je na području Policijske uprave brodsko-posavske,  evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (50), pet kaznenih djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, tri kaznena djela protiv pravosuđa i jedno protiv službene dužnosti.

U oblasti prometa se dogodilo 15 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama tri osobe su teško ozlijeđene, a osam lakše.

Evidentirano je 10 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 18 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja čl. 95 Obiteljskog zakona, policija je izvan obiteljskog doma iza 23 sata, zatekla dvije osobe mlađe od 16 godina bez pratnje roditelja ili osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Unazad tjedan dana bilježi se pet požara, uglavnom bez materijalne štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Evidentiran je jedan slučaj pronalaska oružja koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijskog usmjerenja. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 246 874 putnika i 87 608 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 24. do 31. listopada,  zabilježeno je sedam kaznenih djela, od kojih su svih sedam imovinskog karaktera (krađe). U oblasti prometa dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, a dvije lakše.   

Evidentiran je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te šest prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Zabilježen je jedan požar na građevini u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 89 021 putnika i 33 597 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 24. do 31. listopada, evidentiran je jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Zabilježen je jedan slučaj pronalaska oružja koji su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.



Stranica