Događaji iz prošlog tjedna

Slika PU_BP/IMG_1429-stop-policija.jpg

U vremenu od 12. do 19. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 38 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (28), četiri kaznena djela protiv slobode  

Foto:  Ilustracija

U vremenu od 12. do 19. prosinca na području policijske uprave je evidentirano ukupno 38 kaznenih djela od kojih su najbrojnija kaznena djela protiv imovine (28), četiri kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, tri kaznena djela protiv pravosuđa, te po jedno kazneno djelo protiv vjerodostojnosti isprava, protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa i protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. U oblasti prometa, dogodilo se ukupno 24 prometnih nesreća, od kojih sedam s ozlijeđenim osobama i 17 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teže ozlijeđena, a osam lakše. Bilježi se 13 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 12 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U vezi kršenja članka 95 Obiteljskog zakona, policijski službenici su zatekli 22 osobe mlađe od 16 godina iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koju roditelji imaju povjerenje. Dogodila su se dva požara na građevinama s materijalnom štetom u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba. Bilježi se jedan slučaj pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava. Na graničnim prijelazima policijske uprave državnu granicu je prešlo ukupno 211753 putnika i 76957 vozila.

Na području Policijske postaje Nova Gradiška u vremenu od 12. do 19. prosinca, zabilježeno je devet kaznenih djela, od kojih šest protiv imovine, dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina i jedno kazneno djelo protiv pravosuđa. U oblasti prometa dogodilo se osam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše ozlijeđena) i sedam s materijalnom štetom.  Evidentirana su dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i dva prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan slučaj pronalaska oružja. Na graničnom prijelazu Stara Gradiška – Bosanska Gradiška državnu granicu je prešlo ukupno 86 297 putnika i 32 120 vozila.

Na području Policijske postaje Okučani u vremenu od 12. do 19. prosinca, evidentirana su četiri kaznena djela od kojih dva protiv imovine i dva protiv pravosuđa. Bilježe se tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.



Stranica