Dodatna obuka policijskih službenika interventne policije iz područja temeljnih prava

  • Slika /PU_BP/Edukacije-obuke/IJP-TLJP/IJP_edukacija_tljp (1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj edukacije je implementiranje najboljih praksi vezanih za zaštitu temeljnih prava u svakodnevnom radu interventne policije na zelenoj granici

U Postaji granične policije Slavonski Brod, jučer, 1. prosinca održana je jednodnevna radionica za policijske službenice i službenike Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske o mehanizmima zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice.
 
Zapovjedništvo interventne policije, Policijska akademija i Uprava za granicu su, u okviru zajedničke strategije kojoj je cilj implementiranje najboljih praksi vezanih za zaštitu temeljnih prava u svakodnevnom radu interventne policije na zelenoj granici, razvili program jednodnevne obuke policijskih službenika kako bi se u najvećoj mjeri osiguralo poštivanje i zaštita temeljnih prava u fazi zatjecanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice.
 
Važan dio obuke obuhvaća radionica slučajeva iz dosadašnjih policijskih postupanja, u kojima se polaznike nastoji potaknuti da analiziraju i raspravljaju o potencijalnim situacijama u kojima se mogu naći tijekom policijskog postupanja i najboljim pristupima u policijskom postupanju.
 
Pored navedenog, važan dio ovih radionica čine ključni pojmovi i procedure zaštite državne granice u kontekstu suzbijanja nezakonitih migracija. Cilj je osigurati jednoobrazno postupanje u zaštiti državne granice te implementiranje najboljih praksi u aktivnostima zaštite državne granice na kopnu sukladno međunarodnim, EU i nacionalnim propisima te standardnim postupcima.
 
Ovu obuku prati kolegij na sustavu e-obrazovanja, gdje su polaznicima dostupni radni materijali i test za vrednovanje usvojenosti ishoda učenja, kako bi potaknuli veći angažman polaznika u procesu učenja, kvalitetnije stjecanje kompetencija vezanih za sposobnost rješavanja problema ili funkcioniranja u timu.
 
Predavanje su održale policijska službenica Službe za nezakonite migracije Lidija Pentavec i policijska službenica Policijske akademije Martina Grdinić, certificirana Frontexova trenerica za zaštitu državne granice i zaštitu temeljnih prava u kontekstu nadzora državne granice.

Stranica