Djeca u policajcima vide prijatelje

Slika PU_BP/PPP.I.raz.16.10.2018.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Kako policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske posjećuju dječje vrtiće i educiraju djecu od najranije životne dobi o sigurnom sudjelovanju u prometu i opasnostima koje ih vrebaju, tako u kontinuitetu nastavljaju sa preventivnim aktivnostima i edukacijama prvašića.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, od početka školske godine, održali su 34 edukativna predavanja učenicima prvih razreda u matičnim i područnim školama.

Policijski službenici su prvašiće podučili o tome kakve su opasnosti moguće u prometu, te ih savjetovali kako sigurno prijeći kolnik. Educirali su ih i o tome, zašto je važno koristiti zaštitni sigurnosni pojas i zaštitnu kacigu pri vožnji biciklom.

U interaktivnoj komunikaciji sa policijskim službenicima, učenici su pokazali zavidnu razinu znanja o prometu, te vrlo dobro znaju da su policajke i policajci osobe kojima se uvijek mogu s punim povjerenjem obratiti i zatražiti pomoć ili savjet.

Učenici i učiteljice osnovnih škola „Sibinjskih žrtava“ u Slobodnici i „A.M. Reljković“ u Banovcima, policijskim službenicima su organizirali srdačan doček, što ukazuje na to, da djeca u policajcima vide svoje prijatelje.  

U prilog tome, da dugogodišnji preventivno edukativni rad policije ukazuje na pozitivne rezultate, ide i činjenica, da u rujnu, u zonama škola, nisu zabilježene prometne nesreće u kojima su stradala djeca.  



Pisane vijesti