„Djeca su naša radost“ – izložba učeničkih radova

  • Slika /ikone/Promet2018/vepolje 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Cilj preventivnog projekta je usmjeravanje djece i učenika na zdrav način života od prehrane do kvalitetnog provođenja slobodnog vremena nakon nastave. Ovakve izvannastavne aktivnosti učenicima mogu pružiti velike mogućnosti u budućem životu, a svakako mogu biti nadahnuće i poticaj za neke nove ideje i poduhvate

Danas, 14. lipnja, policijski službenik Policijske postaje Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje Mirko Čorak, je u sklopu preventivnog projekta „Djeca su naša radost“ u OŠ „Ivan Meštrović“ u Vrpolju, predstavio izložbu učeničkih radova.
Otvorenje izložbe upriličeno je u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“ u Vrpolju, na kojoj su osim učenika i ravnatelja škole prisustvovali i načelnik općine, predstavnici Udruge pčelara Zrinski, ravnateljica spomen-galerije „Ivan Meštrović“ i predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske.
Nakon otvorenja izložbe učeničkih radova, prisutnima se prigodno obratio Mirko Čorak koji je upoznao prisutne o ideji ovoga projekta koji traje više od dvije godine. Također se obratila i ravnateljica spomen-galerije „Ivan Meštrović“ Suzana Bilić Vardić, koja je naglasila važnost ovakvih projekata i animiranja djece u bavljenju izvannastavnim aktivnostima, i kako se metaforički izrazila: pčele i djeca su slični, bez i jednih i drugih nema budućnosti“!.
Kako je već ranije predviđeno u sklopu ovog projekta su i dječje radionice u kojima su djeca izrazila svoje literarne i likovne aktivnosti vezane uz pčelarstvo, te je ocjenjivanje i odabir najboljih radova bio izazovan jer je u konkurenciji bilo 82 likovna i četiri literarna rada, od kojih je nagrađeno četiri likovna i jedan literarni rad. Predsjednik udruge pčelara Zrinski gospodin Damir Šajnović je prigodno uručio nagrade učenicima.
Spomenuti projekt se provodio u osnovnim školama na postajnom području Ispostave Vrpolje, uz aktivno sudjelovanje malih pčelara iz pčelarske sekcije „Pčela“, iz Osnovne škole Ivan Filipović iz Velike Kopanice.
 
Cilj ovog preventivnog projekta je usmjeravanje djece i učenika na zdrav način života od prehrane do kvalitetnog provođenja slobodnog vremena nakon nastave. Ovakve izvannastavne aktivnosti učenicima mogu pružiti velike mogućnosti u budućem životu, a svakako mogu biti nadahnuće i poticaj za neke nove ideje i poduhvate.

Stranica