Dan otvorenih vrata u Novoj Gradiški

  • Slika /PU_BP/2023/Postani policajac-policajka2023/N.G.5.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ono što veseli je veća prisutnost mladih te je i cilj ovih aktivnosti upravo njima predstaviti rad policije i potaknuti ih da se pridruže „plavcima“ i prijave na natječaj za zanimanje policajac/policajka

Foto: PU brodsko-posavska

Danas se na Trgu kralja Tomislava, u Novoj Gradiški, okupilo mnoštvo građana koji su proveli zanimljive sate uz druženje sa policijskim službenicima.

Naime, Policijska uprava brodsko-posavska, održala je Dan otvorenih vrata u sklopu kampanje „Postani policajac/policajka“, a s ciljem kako bi se mladima približio policijski poziv.

U atraktivnom prigodnom programu, policijski službenici Interventne jedinice policije,  izveli su pokaznu vježbu u kojoj su prisutni mogli vidjeti tehnike samoobrane i borilačkih vještina, vježbu s oružjem i obranu od naoružanog napadača.
Tom prilikom su i policijski službenici Službe kriminalističke policije izveli vježbu detekcije droge sa službenim psom.

Svoj rad predstavili su i ostali rodovi policije, te je mladima prikazana oprema i tehnika koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Ono što veseli je veća prisutnost mladih te je i cilj ovih aktivnosti upravo njima predstaviti rad policije i potaknuti ih da se pridruže „plavcima“ i prijave na natječaj za zanimanje policajac/policajka.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a radi se o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a radi se o upisu učenika/učenica u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''.

Stranica