Čuvajte svoj život i život drugih u prometu

U Trnjanima vozio 98 km/h


Foto: PU brodsko-posavska

U prošlom tjednu (od 31. prosinca do 6. siječnja 2019. godine), na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodila se 21 prometna nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, a u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, dok je šest osoba lakše ozlijeđeno, te se dogodilo 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jurio autocestom brzinom od 254 km/h

U okviru pojačanih nadzora, policijski službenici su prošli tjedan, kontrolirali 811 vozila, te su pritom utvrdili 418 prekršaja. Od toga je 185 prekršaja nepropisnih brzina (102 nepropisne brzine utvrđene u naselju, a 83 izvan naselja). Policajci su na autocesti A3, zaustavili rekordera (31-godišnji državljanin Makedonije), koji je jurio (Audijem, njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 254 km/h, dok je u naselju (Trnjani) utvrđena brzina od 98 km/h. Za napomenuti je, da su brodsko-posavski plavci, nadzirući promet na autocesti, utvrdili 10-tak nevjerojatnih nepropisnih brzina iznad 200 km/h, te kaznili nesavjesne vozače. Policajci su vozača s 2.56 promila alkohola u krvi isključili iz prometa Policijski službenici su nadalje, ulovili 23 alkoholizirana vozača za upravljačem vozila, od kojih su ovotjednog rekordera, 33-godišnjaka s 2.56 promila alkohola u krvi, odmah isključili iz prometa i zadržali na otriježnjenju.

Česta smrtna stradavanja osoba zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa

Između ostaloga, utvrđeno je 19 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (19 na prednjim sjedalima, 1 na stražnjem sjedalu, te 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djece). Vrlo često se događaju prometne nesreće, kojom prilikom osobe ispadnu iz vozila, te dolazi do teškog ozljeđivanja ili smrtnog stradavanja. Policijskim nadzorima, utvrđeni su i drugi prometni prekršaji: 15 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 5 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 2 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 2 prekršaja nepoštivanja prednosti prolaza i dr.

Nastavak policijskih nadzora prometa

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te će naglasak biti na težim prometnim prekršajima i recidivistima. Policija apelira na sve sudionike u prometu na oprez i maksimalno poštivanje prometnih propisa.
 

Stranica