Crveni križ - edukacija učenika

Slika PU_BP/Crveni križ - edukacija V. Kopanica 12-3-2018.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Prošlog tjedna u organizaciji kontakt policajca Tomislava Sudića iz Policijske postaje Vrpolje, u Osnovnoj školi „Ivan Filipović“ u Velikoj Kopanici, organizirana je edukacija učenika 6. razreda - članova sekcije Crvenog križa. Edukaciju su proveli članovi Gradskog odbora Crvenog križa Slavonski Brod.

Edukacija je održana na temu hitnih intervencija i prvih mjera pružanja pomoći unesrećenim osobama, a isto tako od strane policijskih službenika učenici su upoznati  sa osnovnim brojevima hitnih službi na kojima uvijek mogu potražiti pomoć u hitnim situacijama.

Prilikom edukacije, učenici su imali priliku vidjeti na koji način se pruža prva pomoć osobama kod utapanja, na koji način se utopljenika treba izvući iz vode, zatim kako pružiti pomoć osobi kod gušenja. Pomoću lutke za vježbanje učenici su mogli vidjeti postupak oživljavanja (umjetno disanje i masaža srca), zatim postupak kod zaustavljanja krvarenja te su i osobno bili uključeni u određene aktivnosti (postavljanje trokutaste marame).

Na kraju same edukacije, učenici su sa velikim interesom postavljali pitanja koja su se odnosila na rad hitnih službi i postupanje u određenim opasnim situacijama.



Stranica