CRO MRMI tečaj u Slavonskom Brodu

Slika PU_BP/cro.mrmi2017.jpg

Foto: PU brodsko-posavska

Već  tradicionalno u Slavonskom Brodu, u bolnici Dr. „Josip Benčević“, održava se Tečaj (Croatian Medical Response to Major Incidents) Medicinskog odgovora na masovne nesreće – CRO MRMI, u kojemu osim zdravstvenih djelatnika i djelatnika žurnih službi, sudjeluju i djelatnici policije.

Tečaj je održan u vremenu od 19. do 21. listopada, na kojemu su sudjelovali predstavnici raznih medicinskih ustanova Republike Hrvatske, policajci i vatrogasci. Pritom je prikazana atraktivna simulacijska vježba, u subotu (20. listopada), koja se odvila na scenariju terorističkog napada izvedenog u Madridu 2004. godine. Ove godine sudjelovali su voditelj Operativno komunikacijskog centra MUP-a Branko Bolanča, zapovjednik Interventne jedinice policije Policijske uprave Istarske Dragan Brunjak i četiri pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko, dok je zapovjednik Interventne jedinice policije Policijske uprave brodsko-posavske Miljenko Kovačević, na tečaju bio instruktor za policiju i vatrogasce.

Ovakvim vježbama, zajedničkim radom i suradnjom, policija i žurne službe imaju priliku daljnjom edukacijom i treningom simultano i u realnom vremenu poboljšati rad za odgovor na velike nesreće i/ili katastrofe.



Pisane vijesti