"Čika policajac, da li možemo doći i sutra?"

Slika PU_BP/Djeca-Vrp.Gl.JPG

Foto: PU brodsko-posavska

Danas, 6. listopada, u vremenu od 10 do 11.30 sati, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje Nenad Bogdanović i Tomislav Sudić, u okviru projekta Dani otvorenih vrata, inicirali su susret, vrtićke djece, učenika i policije. Naime, policijski službenici su u službenim prostorijama policijske postaje, ugostili učenike I. razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ i polaznike vrtića „Zvtak“, zajedno sa njihovom nastavnicom i tetama iz vrtića.

Policajci su djeci prezentirali opremu i tehniku koju koriste u svakodnevnom radu, uredske prostorije i službena vozila. Također su podsjetili djecu na sigurne načine sudjelovanja u prometu. Učenike je posebno oduševilo policijsko vozilo, tzv. „Marica“, službeni motocikl i prostorije za zadržavanje, te su postavljali mnoštvo pitanja, na koja su kontakt policajci strpljivo odgovarali. Na kraju druženja, policijski službenici su djecu počastili svježim voćem i prirodnim sokovima.

Oduševljenje djece Danima otvorenih vrata u Policijskoj postaji Vrpolje, najbolje može dočarati pitanje jednog od učenika: „Čika policajac, da li možemo doći i sutra?“.



Stranica