Četvorica kazneno i prekršajno prijavljena

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Pano PU BP.PNG

Nad osumnjičenima u dobi od 30, 38, 38 i 45, provedeno je kriminalističko istraživanje, kojim je potvrđena sumnja da su počinili spomenuta kaznena djela i prekršaje

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su intervenirali više puta povodom dojava o počinjenju kaznenih djela  nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih sredstava, oštećenja tuđe stvari i prijetnje, te prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Nad osumnjičenima u dobi od 30, 38, 38 i 45, provedeno je kriminalističko istraživanje, kojim je potvrđena sumnja da su počinili spomenuta kaznena djela i prekršaje, i to, u vremenu od 1. do 2. kolovoza, na području Slavonskog Broda (Ulica Petra Krešimira IV, Zagrebačka ulica, Reljkovićeva ulica), te na području Općine Oriovac.

Dana 2. kolovoza, u 2,30 sati, javni red i mir građana je narušavao 38-godišnjak u vidno alkoholiziranom stanju, vikom i galamom. Po dolasku policijskih službenika, osumnjičeni je u jednom trenutku skočio na poklopac motora policijskog automobila i počeo bježati, no policijski službenici su ga odmah sustigli i uhvatili. I prilikom uhićenja je nastavio sa narušavanjem javnog reda i mira, vičući i vrijeđajući policijske službenike kojima je i prijetio.

Na terasi ugostiteljskog objekta, dana 2. kolovoza, u 11.30 sati, drugi 38-godišnjak je narušavao javni red i mir, jer je zbog ranijih nesuglasica verbalno i fizički nasrnuo na 26-godišnjaka, udarivši ga šakom.

Dana 1. kolovoza, oko 10 sati, 45-godišnjak je zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije, uz prijetnju, sjekirom oštetio električni bicikl, kojim se prethodno kretao 65-godišnjak. Dana 2. kolovoza, osumnjičeni je uz kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom u mjerodavno Općinsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje.

Istoga dana (2. kolovoza), temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policijski službenici su pretražili dom i prostorije koje koristi 30-godišnjak, kojom prilikom su od istoga oduzeli vatreno oružje ručne izrade, tzv. kuburu, koju je isti nedozvoljeno posjedovao.

Policijski službenici su sve počinitelje kaznenih djela i prekršaja adekvatno kazneno i prekršajno prijavili mjerodavnim tijelima.

Stranica