Budite koncentrirani na vožnju, pazite na ograničenja brzine!

Slika /PU_BP/2022/Ilustracije2022/Nadzor brzine-kamera.jpg

Prilikom odabira lokacija za nadzor brzine, policijski službenici su posebnu pozornost obratili na područja u kojima se kreće veći broj osoba, te prometnice u zonama škola i dječjih igrališta

Foto: Ilustracija

U cilju zaštite sudionika u prometu i poboljšanja stanja sigurnosti u prometu, policijski službenici su jučer, tijekom dana (od 10 do 13 sati), na istočnom dijelu Policijske uprave brodsko-posavske, proveli petosatnu preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila.

Prilikom odabira lokacija za nadzor brzine, policijski službenici su posebnu pozornost obratili na područja u kojima se kreće veći broj osoba, te prometnice u zonama škola i dječjih igrališta. Pritom su utvrdili 15 prekršaja nepropisnih brzina.

Najveća nepropisna brzina od 121 km/h, utvrđena je u Kruševici, oko 11 sati, za koji prekršaj će biti sankcioniran vozač osobnog automobila, koji je ignorirao prometni znak i ograničenje brzine od 50 km/h kroz naseljeno mjesto.

Od 1. siječnja 2022. do jučer, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u prometu su utvrdili 14036 prometnih prekršaja, što je za 2,50 % više u odnosu na isto vrijeme 2021. godine.
Najbrojniji prekršaji su teži prekršaji, tzv. „4 glavne ubojice“ (brzina, pojas, mobitel, alkohol). Utvrđeno je 6039 prekršaja nepropisnih brzina, što je za 1,28 % manje u odnosu na prošlu godinu. Također je utvrđeno 2001 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, što je za 4,16 % više u odnosu na 2021. godinu, 786 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola - za 26,7 % više u odnosu na prošlu godinu, te 655 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, što je za 43,01 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Policijski službenici vode računa o zaštiti sudionika u prometu kroz provedbu sličnih preventivno represivnih akcija sa kojim nastavljaju i dalje, te pozivaju sudionike u prometu da im se pridruže i daju svoj doprinos kroz apsolutno poštivanje prometnih propisa.

Kako bi izbjegli da postanete dio crne statistike i stradavanja, važno je paziti na ograničenja brzine, ne stiskati papučicu gasa, biti trijezan, vezati se zaštitnim pojasom, odnosno ostati maksimalno koncentrirani i ne dozvoliti bilo kakvo ometanje ili utjecaj na vožnju.

Svaki vozač i sudionik u prometu ponaosob, svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem može doprinijeti većoj sigurnosti na našim prometnicama!

Stranica