Budimo sigurniji u prometu

Slika PU_BP/IMG_0776-promet-ZSPC.jpg

Činjenica je, da je velika većina sudionika u prometu uzorita, no tu je i manji broj onih koji je štuju prometne propise. Skoro svakodnevno policija uočava, evidentira i sankcionira takve sudionike u prometu, koji grubo krše prometne propise ne vodeći računa  

Foto: Ilustracija

Činjenica je, da je velika većina sudionika u prometu uzorita, no tu je i manji broj onih koji je štuju prometne propise. Skoro svakodnevno policija uočava, evidentira i sankcionira takve sudionike u prometu, koji grubo krše prometne propise ne vodeći računa o sigurnosti. Česti su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, česti su prekršaji prekoračenja brzine, ne korištenja sigurnosnih pojaseva, zaštitnih kaciga i drugi prekršaji, koji mogu rezultirati teškim ozljedama i fatalnim posljedicama.
Pozivamo vozače da promisle o tome kako bi se osjećali da stradaju u prometu ili njima draga osoba, zbog nekog tko je pijan sjeo za upravljač vozila, prebrzo vozio ili počinio drugi teži prekršaj.
Policija apelira na svijest svih sudionika u prometu da poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te tako doprinesu prvenstveno vlastitoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu. Budimo sigurniji u prometu!
 



Stranica