Broj oštećenih i dalje raste

Slika /PU_BP/Ilustracije2018/Internet.jpg

Na isti način prevarene još tri osobe s područja Istre

Nastavno na dovršeno kriminalističko istraživanje od 27. svibnja, a vezano za počinjenje kaznenih djela „Računalne prijevare“ i „Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“, policijski službenici kriminalističke policije, utvrdili su da su na isti način prevarene još tri osobe s područja Istre (30-godišnjak, 51-godišnjak i 64-godišnjak).
 
Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak, kao i u prethodnim slučajevima, putem društvenih mreža stvorio lažne korisničke račune i ostvario kontakt s oštećenima, a pritom se koristio fotografijama i osobnim podacima 57-godišnjaka, 64-godišnjaka i 72-godišnjakinje, a koji su poznanici oštećenih. Kao i u prethodnim slučajevima, od oštećenih je zatražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio.
 
Policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.
 
Policija i dalje poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža. 

FOTO: Ilustracija

Stranica