Brodsko-posavski policajci će i ovaj vikend pojačano nadzirati promet

Slika /PU_BP/Promet/Promet-kontrola.2019.jpg

Pojačane aktivnosti usmjerene su na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće s teško ozlijeđenim i poginulim osobama

Na području Policijske uprave brodsko-posavske prošli vikend se dogodilo 7 prometnih nesreća, od kojih 2 s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene te 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Provodeći pojačane nadzore prošli vikend, policijski službenici su bili usredotočeni na počinjenje težih prometnih prekršaja, kao što su: brzina, alkohol, mobitel i pojas. Tako su između ostalih sankcionirali 38-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, slovenskih registracijskih oznaka, krećući se autocestom A3, najvećom prekoračenom brzinom kretanja od 252 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 1,94 promila, očitana je (u Slavonskom Brodu) u organizmu 39-godišnjeg vozača osobnog automobila. 

Policijski službenici će i tijekom nadolazećeg vikenda poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće s teško ozlijeđenim i poginulim osobama (alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista).

Aktivnosti će biti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. recidivistima. U pojačane nadzore će biti uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Slijedom iznijetog, pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 


Pogledajte vijest: Uvjeti na cestama i savjeti sudionicima u prometu.

Priopćenja