Brodski policajci treći na Prvenstvu MUP-a u streljaštvu

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/natjecanje, streljaštvo.jpg

Uz predstavnike brodsko-posavske policije natjecala se još 21 ekipa

Policijska akademija MUP-a, u nedjelju, 24. ožujka, na strelištu Vrbovec,  organizirala je 6. Otvoreno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u streljaštvu „Memorijal Matko Maršić“. Tradicionalno natjecanje u streljaštvu održava se u spomen i sjećanje na iznenada preminulog policijskog službenika Matka Maršića, a koji je veći dio svoje 20-godišnje karijere radio kao instruktor i predavač policijskih stručnih predmeta naoružanja i gađanja. Prvenstvo se sastojalo od preciznog i brzog te situacijskog praktičnog gađanja. Predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske, policijski službenici Darko Dumendžić, Dražen Krunić i Mato Brekalo ostvarili su odličan rezultat, zauzevši treće mjesto u ukupnom ekipnom poretku.

Natjecatelji Policijske uprave brodsko-posavske imali su težak put do postolja jer su kroz natjecanje bili suočeni sa četiri zahtjevne staze (kombinacija praktičnog streljaštva i preciznog dijela) u kojima se od njih zahtijevala dobra preciznost gađanja uz što manje vremena, vodeći računa o kaznenim metama i strogim pravilima IPSC gađanja.

Važno je za napomenuti da se za postolje uz predstavnike brodsko-posavske policije natjecala još 21 ekipa ( sedamnaest ekipa MUP-a, ekipa Carine, ekipa IPA-e i dvije ekipe iz Mađarske)
 

Stranica