Brodski policajci trčali "Holjevku"

Slika /PU_BP/Fotografije 2019/holjevka 2.jpg

Dio prihoda je otišao u Zakladu policijske solidarnosti

Jučer, (3. ožujka) u Zagrebu, na Mostu slobode, u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza, Policijske akademije, Zaklade policijske solidarnosti i MUP-a održala se po peti puta utrka 'Holjevka', koja se trčala sa središta Mosta Slobode, Avenijom Večeslava Holjevca, po kojoj je utrka i dobila ime, prema KD Lisinski pa do Muzeja suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu te je završila na jezeru Bundek. Utrku na 5 km činio je jedan istrčani krug, dok su trkači na 10 km trčali dva ista kruga. 'Holjevka' je utrka kojom se na svojevrstan način otvara trkačka sezona u Zagrebu, ali i utrka kojom se svi trkači polako bude iz 'zimskog sna'. Ove godine uz 550 građana, na Holjevci je nastupilo i oko 150 pripadnika MUP-a te polaznika Policijske škole.

Svoj doprinos ovom trkačkom spektaklu i podršku radu Zaklade policijske solidarnosti dalo je i sedam slavonsko-brodskih policijskih službenica i službenika, Dalija Šljivarić, Tomislav Ćosić, Roman Rašić, Krešimir Šimić, Zlatko Zarožinski, Igor Buzov i Robert Rašić. Utrke na 5 i 10 kilometara bile su natjecateljskog karaktera, a slavonsko-brodski policajac Krešimir Šimić istrčao je 10 kilometara za 40 minuta i 33 sekunde te je s tim rezultatom zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku policijskih službenika. Pobjednik utrke policajaca bio je Luka Špehar iz Policijske uprave krapinsko-zagorske, a trećeplasirani Franjo Ileković iz Ravnateljstva policije.

Utrka je imala i humanitarni karakter jer je dio uplata za kotizaciju otišao u humanitarnu zakladu policijske solidarnosti.

Stranica